G. Situatii de incompatibilitate

Art 1 – Incapacitatea de a lucra

1.1. Membrii clubului care sufera de o afectiune medicala ce se poate agrava sau naste complicatii in urma lucrului fizic, ridicarii de greutati sau executarii unei operatii de executie, nu vor lucra deloc sau, dupa caz,  nu vor efectua operatiile de executie care le pun in pericol sanatatea, indiferent de opinia altor membrii si chiar daca primesc sarcina de la liderul de echipa.

1.2. Membrii clubului care au probleme medicale de ori ce tip, de natura a le reduce randamentul in munca sau de a nu le permite sa execute anumite operatii vor aduce la cunostiinta liderului acest lucru de inainte de a ajunge la locul executiei, iar liderul va tine cont de acestea in impartirea sarcinilor de executie, iar in functie de gravitatea problemei, abilitatile necesare si logistica lucrarii, liderul poate decide sa renunte la membrul respectiv pentru ziua respectiva de lucru sau pentru toata lucrarea.

1.3. Membrii clubului care au fost diagnosticati cu probleme de echilibru, ameteli, vertij, nu vor lucra la inaltime.

1.4. Membrii clubului care au fost diagnosticati cu probleme psihice de ori ce tip, vor declara imediat acest lucru directorului de personal al clubului si vor fi suspendati pe o durata nedeterminata, neputand lucra, nepermitandu-li-se accesul in apropierea sculelor, pana la recuperare, certificata medical.

1.5. Membrii clubului care sunt sub medicatie cu antidepresive sau ori ce medicament sau tratament care are ca efecte secundare scaderea capacitatii fizice, psihice, de concentrare, de reactie, acuitatii vizuale, echilibrului, vor declara acest lucru liderului, care ii va decide dupa caz, sa le incredinteze sarcini logistice, sa le permita sa fie doar prezenti la lucrare in calitate de observatori, sau va decide sa renunte la membrul respectiv pentru anumite zile de lucru sau pentru toata lucrarea.

1.6. Membrii clubului care nu se simt bine, avand migrene, ameteli sau ori ce alta problema medicala, vor aduce imediat la cunostinta liderului acest lucru si nu vor lucra pana nu se simt bine din nou.

Art 2 – Incompatibilitatea cu beneficiarul

2.1. Membrii incompatibili cu beneficiarul nu vor lucra cu echipa daca este o lucrare platita sau in contul careia echipa primeste bonusuri, bunuri, scule, materiale, iar daca este o lucrare cu manopera total gratuita, intreaga echipa este obligata sa renunte la lucrare.

2.2. Daca un membru este elevul sau studentul beneficiarului, in sensul ca acesta urmeaza sa primeasca o nota sau un calificativ favorabil de la acesta in cadrul sistemului de invatamant, membrul este incompatibil cu beneficiarul si va respecta prevederile 2.1

2.3. Daca un membru este ruda de gradul I cu un elev sau student caruia beneficiarul ii este profesor si urmeaza sa ii acorde o nota sau un calificativ in cadrul sistemului de invatamant, membrul este incompatibil cu beneficiarul si va respecta prevederile 2.1

2.4. Daca un membru a primit o nota sau un calificativ favorabil de la beneficiar care ii este profesor in ultimele 30 de zile, membrul este incompatibil cu beneficiarul si va respecta prevederile 2.1

2.5. Daca un membru este ruda de gradul I cu un elev sau student caruia beneficiarul i-a fost profesor si i-a acordat o nota sau un calificativ favorabil in ultimele 30 de zile, membrul este incompatibil cu beneficiarul si va respecta prevederile 2.1

2.6. Daca un membru sau o ruda de gradul I a acestuia urmeaza sa primeasca o decizie favorabila, o aprobare, un aviz sau un alt act sau document din partea statului iar beneficiarul lucreaza in structurile statului emitente ale documentului, membrul este incompatibil cu beneficiarul si va respecta prevederile 2.1

2.7. Daca statul, printr-un organ sau structura a acestuia, intreprinde o actiune asupra unui membru sau a unei rude de gradul I a membrului, iar beneficiarul este angajat cu ori ce functie in structura respectiva sau intr-o structura conexa, membrul este incompatibil cu beneficiarul si va respecta prevederile 2.1

2.8. Daca un membru si un beneficiar sunt rude de ori ce grad, acestia nu se afla in incompatibilitate.

Art 3 Lucrari in interesul membrilor clubului

3.1. Un membru al clubului poate fi beneficiar, iar lucrarea ii va fi procesata si listata dupa aceeasi procedura, daca apeleaza la directorul de lucrari, sau poate demara lucrarea, in interes propriu, fiind beneficiar al lucrarii, fara listare, impreuna cu echipa sa.

3.2. Membrul si echipa din care fac parte au prioritate la atribuirea lucrarii la care sunt si beneficiari, iar lucrarea le este atribuita direct atat timp cat au calificarea suficienta, adica, conform regulamentului, pentru fiecare tip de lucrare, cel putin un membru din echipa sa aiba o calificare mai mare sau egala cu calificarea necesara minus o stea (vezi sectiunile B si C din regulament)

3.3. Un membru si echipa sa pot oricand doresc sa execute in interes propriu oricare dintre proiectele listate pe site, fara sa anunte clubul, insa, daca doresc sa promoveze, trebuie sa anunte ulterior clubul, sa se prezinte cu filmarile si sa respecte procedura de promovare.

3.4. Un membru si echipa sa pot oricand doresc sa demareze o lucrare unicat, nelistata pe site, in interes propriu, fara sa anunte clubul, insa, daca doresc sa promoveze, trebuie sa anunte ulterior clubul, sa se prezinte cu filmarile si sa respecte procedura de promovare.