B. Regulament de promovare

B. Regulament de promovare (obtinere stele (confirmate), pentru membrii simplii)

– Membrii obtin stele (confirmate) cu ocazia executiei unei lucrari daca indeplinesc urmatoarele criterii consecutiv:

  • identifica o lucrare postata de club pe care doresc sa o realizeze, iar lucrarea este peste nivelul de abilitati confirmate actuale ale membrilor
  • formeaza o echipa, compusa din cati membrii sunt necesari lucrarii si se inscriu pentru realizarea lucrarii
  • castiga lucrarea (daca sunt singura echipa inscrisa primesc automat lucrarea, daca sunt mai multe echipe, echipa cea mai calificata castiga lucrarea)
  • realizeaza lucrarea integral, si se filmeaza facand toate operatiile de executie, fiecare membru in parte, in special pentru operatiile care le permit promovarea
  • obtin de la beneficiar completarea formularului de receptie a lucrarii si calificativ de la satisfacator in sus.

– Membrii si echipele isi selecteaza lucrarile la care se inscriu prin studierea documentatiei lucrarii.

– In documentatia obligatorie atasata la lansarea unei noi lucrari, fiecare lucrare are specificat nivelul, pentru fiecare operatie necesara executiei.

– Nivelul de dificultate este evaluat de catre persoana din cadrul clubului care lanseaza lucrarea.

Spre exemplu (Pergola de lemn:

                        Trasari simple- 1         (+),

                        Sapatura gropi – 1    (+),

                        Preparare beton – 1     (+),

                        Turnare beton – 1        (+),

                        Taiere lemn – 2            (++),

                        Vopsire lemn – 2          (++),

                        Taiere metal – 1           (++)

                        Gauri metal – 1            (+),

                        Vopsire metal – 1         (+),

                        Suruburi lemn – 2        (++),

                        Cuie lemn – 2              (++),

                        ).

– Membrii vor avea voie sa faca operatii de executie in cadrul lucrarii, peste nivelul lor confirmat, dar nu mai mult cu o stea.

Spre exemplu, daca un membru are o stea la taiere lemn si alt membru nu are nici o stea, pentru taiere lemn nivel 2 va lucra doar cel care are deja o stea confirmata, iar la finalul lucrarii, in urma probei video, va obtine ratingul de 2 stele taiere lemn. Celalalt membru nu obtine nici o stea la taiere lemn si ramane tot cu 0 stele. El va trebui sa profite de alta lucrare cu 1 stea la taiere lemn pentru a isi imbunatati ratingul).

(exemplu:Membrul A are 1 stea (+) –> Face taierea nivel 2(++) –> Obtine 2(++)

                Membrul B are 0 stele (-) –> Nu poate face taierea nivel 2 –> Se uita sau face altceva –> Ramane tot cu 0 stele la taiere lemn)

Exemplu:

Echipa “LemnDeVis”, 4 membrii de la A la D, abilitati confirmate in tabel

  Lucrari : Membrul A Membrul B Membrul C Membrul D Executa,
conduce
Ajuta Promo-veaza
1 Trasari simple
1 (+)
+ ++ + B A,C,D D
2 Sapatura fundatii izolate
1(+)
++ + + A B,C,D D
3 Preparare beton
1(+)
+ + + A/B/D A/B/D, C C
4 Turnare beton
1 (+)
++ B A,C,D A,C,D
5 Taiere lemn
2 (++)
 
+ ++ C A A
6 Vopsire lemn
2 (++)
++ ++ + + A/B A/B,C,D C,D
7 Taiere metal
1 (+)
+ ++ + C A,B,D A
8 Gaurire metal
1 (+)
+ + + + A/B/C/D A/B/C/D
9 Vopsire metal
1 (+)
++ + + + A B,C,D
10 Suruburi lemn
2 (++)
 
+ + + A/B/C A/B/C A,B,C
11 Cuie lemn
2 (++)
+ + + A/C/D A/C/D A,C,D

Din cum se observa in exemplul de mai sus, echipa LemnDeVis are cel putin 1 membru calificat pentru fiecare categorie de lucrari de la 1 la 9, care va si conduce executia pentru categoria respectiva.

Cei cu o stea mai putin decat calificarea necesara vor ajuta, lucra si vor promova. Cei cu mai putin de o stea decat este necesar se vor uita, pot incerca daca le permite leaderul, dar indiferent de rezultat nu vor promova la aceasta lucrare la categoriile respective.

La categoriile 10 si 11 nu exista membru calificat, va conduce leaderul daca are cu o stea mai putin, sau daca doreste alt membru cu o stea mai putin, o poate face cu acceptul leaderului. Toti cei cu o stea mai putin, care au lucrat, promoveaza.

– Nu este permisa, indicata si nici recompensata cu promovarea executia unor lucrari cu mult peste nivelul confirmat al membrului, adica mai mult de o stea, intrucat se considera ca membrul nu are cunostiinte suficiente, putand distruge materialul sau crea alte daune, sau se poate accidenta.

– Chiar daca membrul alege sa execute lucrari cu mult peste nivelul sau, si echipa finalizeaza lucrarea, membrul respectiv nu va fi recompensat cu promovarea pentru abilitatea respectiva.

– 5 Stele nu se pot castiga prin lucrari insa se pot atribui, pentru abilitati exceptionale, pe baza unei comisii speciale, unui portofoliu, a unui interviu. Doar un singur membru al clubului, cel mai bun, va putea detine 5 stele pentru o anumita operatie de executie. Daca deja pentru abilitatea respectiva exista un membru cu 5 stele, calificativul de 5 stele nu se va putea obtine decat prin provocarea detinatorului la concurs. Un membru cu 4 stele care doreste sa obtina 5 stele va provoca detinatorul a 5 stele la concurs, care va fi filmat, cu public votant, din cadrul membrilor. In urma votului, castigatorul obtine/isi pastreaza ratingul unic de 5 stele iar pierzatorul va avea 4 stele.