E. Atributiile liderului

E. Atributiile liderului de echipa

– Cauta, alege, invita noi membrii in echipa, daca exista locuri disponibile. Acceptarea unui nou membru se face prin votul tuturor membrilor echipei, prezenti fizic, inclusiv a liderului, care daca nu a venit cu propunerea voteaza ultimul. Daca se intruneste majoritatea, echipa primeste un nou membru, se intocmeste un proces verbal in care se descrie ce se voteaza, un tabel cu numele votantilor, optiunea, semnatura, concluzia votului. Acesta se trimite de catre lider in ziua respectiva fizic si/sau electronic fotografiat/scanat, clubului, in vederea actualizarii status-ului echipei si a membrului.

– Alege lucrarile, inscrie echipa pentru lucrarile selectate.

– Negociaza cu beneficiarul in numele echipei termene de executie, bonusuri, protocol sau orice alte chestiuni in interesul echipei si al clubului.

– Imparte sarcinile de executie intre membrii, organizeaza si eficientizeaza efectuarea lucrarilor.

– Alege si desemneaza ori ce membru sa faca orice operatiune de executie sau necesara realizarii lucrarii, inclusiv logistica, iar membrii sunt obligati sa se conformeze atat timp cat nu sunt pusi in pericol fizic.

– Ii invata pe membrii cu abilitati sau cunostinte mai reduse cum se lucreaza, tehnologia, secrete, sfaturi.

– Se preocupa de securitatea muncii, intocmeste proces verbal de protectia muncii cu membrii echipei care semneaza, ii pune in tema pe membrii asupra riscurilor, ii supravegheaza sa poarte protectii si sa lucreze sigur, ii supravegheaza sa nu comita erori care pot conduce la accidente de munca.

– In cazul producerii unui accident de munca ia masurile de prim ajutor, estimeaza gravitatea situatiei, se asigura ca victima primeste ajutor medical specializat daca este cazul.

– Se preocupa de documentarea lucrarii, filmarea intregului proces si filmarea momentelor in care membrii depun activitati care le-ar putea aduce avansarea.

– Cere ajutorul logistic si suportul clubului atunci cand simte ca este nevoie in interesul echipei sale.

– Poate solicita din partea clubului: – Reporter, Cameraman, Negociator, Designer, Inginer de structuri sau ori ce alt suport al unui membru special al clubului.

– Poate oprii orice membru sa nu mai lucreze pentru ori ce motiv intemeiat cum ar fi consum de alcool, neatentie, lucru prost, oboseala, cearta, risc de ranire, etc.

– Poate obliga orice membru sa paraseasca locul de munca pentru diverse motive intemeiate cum ar fi exemplu prost dat celorlalti, negarea autoritatii liderului, cearta, injuraturi, violenta, executie proasta in mod voit, distrugerea materialelor, sculelor sau a bunurilor sau a proprietatii beneficiarului, etc.

– Poate oprii temporar lucrarea.

– Poate decide renuntarea la lucrare si parasirea locului de executie de catre intreaga echipa.

– La finalizarea lucrarii roaga beneficiarul sa semneze receptia lucrarii si chestionarul privind gradul de multumire al beneficiarului asupra activitatii echipei.

– Transmite clubului online sau fizic aceste documente precum si filmarile, in vederea inregistrarii finalizarii cu succes a lucrarii.

– Liderul discuta cu comisia de lucrari din cadrul clubului si prezinta filmarile in vederea atribuirii avansarilor membrilor echipei si a confirmarii, inregistrarii si publicarii a avansarilor de catre club.

– Liderul poate stabilii relatii de lucru cu beneficiarul, schimba contacte, executa ulterior lucrari pentru acesta in afara clubului, eventual platite, insa aceste activitati vor fi considerate in afara activitatii monitorizate de club si nu vor fi inregistrate de catre club, iar membrii echipei nu pot primi promovari pentru lucrari in afara clubului.

– Liderul poate propune indepartarea unui membru existent din echipa, insa propunerea trebuie sa fie facuta de fata cu toti membrii echipei si nu in timpul unei lucrari. Ceilalti membrii mai putin liderul si membrul in cauza voteaza excluderea iar in caz de egalitate sau vot negativ urmeaza votarea retragerii statutului de lider, liderul putand astfel sa-si piarda functia, fiind deposedat de drepturile si atributiile sale. Rezultatul votului / voturilor se concretizeaza intr-un proces verbal, continand un tabel cu ce se voteaza, membrii votanti, optiunea fiecaruia si semnatura. O copie electronica sau fizica trebuie transmisa clubului in ziua respectiva pentru modificarea statutului echipei.